Slagterigrunden på havnen i Struer går en spændende fremtid i møde som en del af den kommende bydel, Stævnen. Et nyt strategisk partnerskab vil opføre flere boligformer – almene boliger på en del af grunden, og på en anden del er der planer om andelsboliger.
Ejerkredsen bag slagteriet har fundet sammen med Ulrik Stengaard, indehaver af ejendomsudviklings-selskabet Projektus aps, i et strategisk partnerskab med henblik på at udvikle den tidligere slagteri-grund til et spændende boligområde med blandede boformer, blandt andet almene boliger.
Nye havneboliger skal være for alle
Ulrik Stengaard, der er kontaktperson for partnerskabet, og som har familie med rødder i Vejrumstad ved Struer, forklarer:
“Der er lagt nogle visionære planer for at skabe en hel ny bydel midt i Struer. Det er nogle planer, som indeholder nogle vigtige elementer i forhold til klima og det at bygge på en havn, som vil blive et kæmpestort aktiv i områdets udvikling. Sådan et projekt er det meget attraktivt for os at involvere os i. Byrådet har i planerne klart slået fast, at det nye havnebyggeri skal være for alle – og netop det at kunne tilføre den nye bydel et område med bl.a. almene boliger er en stor motivationsfaktor for os,” siger Ulrik Stengaard
På slagterigrunden arbejdes der også med ideen om at udvikle et ”Lydens By Campus”. Et sted, som tilbyder boliger og fællesskaber for projektansatte i virksomheder, praktikanter og studerende.
Kæmpestor interesse for boligfællesskab for +50 årige
Slagterigrunden er på tre hektar, svarende til 4 fodboldbaner, og det giver god plads til flere byggeprojekter. Partnerskabet er i tæt dialog med gruppen bag ”Andelsboligfællesskabet Ankerpladsen”, som arbejder på at skabe et nyt boligfællesskab i Struer.
Sven Lauge Pedersen formand for Andelsboligforeningen forklarer:
“Vores ønske er at få opført 35-40 andelsboliger i den nye bydel, Stævnen. Boliger, der varierer i størrelsen, og som ligger samlet og med fælles atriumgård og et fælleshus. Vi drømmer om at skabe et dejligt bofællesskab for seniorer på 50+ år. Forhåbentlig falder det hele på plads, så boligerne kan være klar til, at de første kan flytte ind i 2028,” siger Sven Lauge Pedersen
Interessen for at bo i sådan et bofællesskab på havnen i Struer er virkelig stor. Det vidner Andelsboligforeningens interesseliste om. Den rummer godt og vel 120 borgere, som i dag bor i det meste af Nordvestjylland, og som gerne vil lægge billet ind på en af de kommende boliger.
Potentiale for fremtiden
Borgmester Marianne Bredal glæder sig over udviklingen og har store forventninger til planerne for slagterigrunden:
“Med det nye partnerskab er en kæmpe gordisk knude ved at være løst. Vi får fjernet det gamle udtjente slagteri, og fra kommunens side er vi mere end klar til at indgå i samarbejdet om at få udviklet netop arealet på slagterigrunden. Det er hele byrådets store ønske, at Stævnen skal være en bydel med blandede boligformer, så det netop bliver et område for mange forskellige mennesker. Så jeg glæder mig enormt over, at det nye udviklingspartnerskab allerede nu giver os mulighed for at sætte gang i alment boligbyggeri parallelt med planerne på Stævnens etape 1 på Gammel Havn,” siger borgmesteren.
Materialer fra slagteriet får nyt liv
Slagteriet er en markant bygning, som har været en del af Struers bybillede i mange år. Gennem årene er bygningerne knopskudt adskillige gange, faktisk hele 25 etaper, afslører historien. Nu får dele af slagteriet endnu et kapitel i historiebøgerne i det nye boligområde. Det forklarer Ulrik Stengaard:
“Vi er meget bevidste om, at slagteriet har været en del af Struer i rigtig mange år og betyder noget særligt for mange i byen. Når vi tager de gamle bygninger ned, gør vi det del for del. Vi vil nemlig gerne genbruge så meget som overhovedet muligt til det nye byggeri. På den måde kan vi give nogle af de gamle materialer nyt liv – og samtidig er det en bæredygtig måde at bygge på.”
Det sker i den kommende tid
I den kommende tid videreudvikles projekterne for området. De nye byggerier kræver også en ny lokalplan. Den forventes at komme på plads i løbet af 2025.
Når plangrundlaget er klar, kan partnerskabet gå i gang med at rydde grunden og derefter tage første spadestik til de nye boliger.
I løbet af foråret 2025 vil partnerskabet og kommunen invitere alle interesserede til informationsmøder, hvor man kan høre mere om planerne for forvandlingen af slagterigrunden.
Ovenstående er en pressemeddelelse fra DD Ejendomme Aps og Projektus Aps, udsendt 12. december 2024
Struer står foran en spændende forvandling med udviklingen af den nye bydel Stævnen, hvor boliger, kultur, natur og nærheden til vandet bringes sammen for at skabe et levende og dynamisk miljø ved havnen.
Her er dine input afgørende for at skabe de rette rammer for det kommende liv på Stævnen. Derfor vil vi gerne invitere alle interesserede til at kigge forbi Struer Havn onsdag d. 11. september kl. 15-17. I forbindelse med Limfjorden Rundt står vi nemlig klar til at give indblik i visionerne – og ikke mindst høre dine idéer.
Find os i teltet
Vi har opsat et telt ved Sarpsborgpigen, hvor vi er klar med både plancher og kage til alle, der kigger forbi.
I vores infotelt kan du bl.a. møde vores arkitektrådgivere Grandville, du kan høre mere om klimatilpasningen fra WSP Danmark samt tale med repræsentanter fra Struer Kommune.
Derudover har du mulighed for at dele dine idéer til den videreudvikling af Stævnen. Her er arkitektfirmaet LABLand med for at indsamle forslag til bl.a. kulturlivet på Stævnen.
Vi håber, du har lyst til at kigge forbi og blive en del af Struers fremtid.
Sted: Ved Sarpsborgpigen på Struer Havn
Tid: Onsdag d. 11. september kl. 15-17
I dag offentliggør Struer Kommune det allerførste udbud på Stævnen, der over de kommende år vil udvikle de tidligere industriområder på Struer Havn til en attraktiv ny bydel med både boliger, kulturliv og nye byrum.
En ny promenade langs vandet, nyt offentligt byrum, og 30-40 nye boliger på den første del af Struers tidligere industrihavn. Det er de idéer, der ligger i det udbudsmateriale, som Struer Kommune netop i dag sender i udbud.
Det drejer sig om et areal på cirka 10.000 m² på Gl. Havn, den del af industrihavnen, der ligger nærmest brobuerne, som forbinder Struers bymidte med havneområdet. Tanken er, at området skal udvikles på en måde, så byen, havnen og fjorden bliver endnu tættere forbundet. Som en del af udbuddet er der også mulighed for at byde på en køberet på Nordhavnen, som er den del af industrihavnen, hvor DLG’s lagerbygninger ligger i dag.
“Vi har nået den første, store milepæl for Struers kommende bydel, Stævnen, og glæder os over, at de første byggefelter nu er i udbud. Vi ser frem til spændende bud på, hvordan de tanker og ideer, vi har arbejdet med over flere år, kan realiseres,” fortæller borgmester Marianne Bredal.
Positiv interesse for Stævnen
Mange års arbejde og forberedelse er gået forud for det udbud, der nu er sat i gang. Bag visionerne for den nye bydel, Stævnen, ligger udviklingsplanen ”Byen til Fjorden”, som blev vedtaget i 2020 efter en bred involvering af borgere, interessenter og aktører på havnen.
Som en del af arbejdet med udvikling af erhvervshavneområdet har man også vurderet på det fremtidige boligbehov i Struer. Over en længere periode har der været en fortløbende markedsdialog for at undersøge interesse og potentialet for boliger på havnen.
Vi oplever positiv interesse for boligbyggeri på havnen fra flere investorer. Tæt, lavt boligbyggeri er en boligtype, som mange gerne vil bo i. En ny bydel med den attraktive beliggenhed lige ud til fjorden og samtidig tæt på byen vil være et stort aktiv for vores område. Når børnene er fløjet fra reden og villaen blevet for stor, vil Stævnen være et oplagt valg for mange. Det frigiver gode villaer til nye børnefamilier, og det understøtter flyttekæderne i kommunen, forklarer borgmesteren og slår fast, at netop det at have interesse fra investorer på boligdelen er en nødvendig nøgle til at kunne starte udviklingen af bydelen.
Flere områder med hvert sit præg
Udviklingen af Stævnen kommer til at strække sig over en årrække, og der er fokus på at balancere nye boligområder med offentlige arealer. Der skal være god adgang til vandet for alle, der skal udvikles spændende, nye byrum, og samtidig skal bydelen holde fast i og videreudvikle på den maritime kulturarv, som kendetegner området.
Vi glæder os til at komme i gang, og vi ser frem til at Stævnen i de kommende år både rummer alment boligbyggeri, ejerboliger, grønne arealer og åbne kulturelle miljøer, slutter Marianne Bredal.
Planlægningen har været i gang længe og Struer Kommune har gjort sig mange overvejelser undervejs. Opmærksomheden fra offentligheden er kun steget i takt med årene og nu er man klar til at sætte sejl.
I et område, der summer af maritim kulturarv, gamle bevaringsværdige pakhuse, ildsjæle og liv skal Stævnens udvikling begynde. Her skal fortidens anvendelser og fortællinger bæres ind i fremtiden. Nyt og gammelt skal blande sig og skabe et unikt kvarter med boliger, kultur og byliv.
Således offentliggør Struer Kommune nu det allerførste udbud på Stævnen, der over de kommende år vil udvikle de tidligere industriområder på Struer Havn til en attraktiv ny bydel med både boliger, kulturliv og nye byrum.
Struer Kommunes kontaktperson vedr. dette udbud er:
Helle Baker, programleder for udvikling af Stævnen
Mail: helleb@struer.dk
Tlf: 2114 9199
Henvendelser og spørgsmål vedrørende dette udbud skal ske pr. mail til ovenstående.
Udbudsmaterialet
Udbudsmaterialet består af følgende materiale:
- Udbudsprogram for Byggefelt 1A og 1B: Du kan se udbudsprogrammet her
- Bilag til Udbudsprogrammet
- Betinget købsaftale med bilag
- Betinget køberetsaftale med bilag
Det samlede udbudsmateriale er tilgængeligt via datarum faciliteret af Bech-Bruun. For adgang til datarum kontakt: Mads Schak Andreasen, msan@bechbruun.com
Det tidligere industriområde i og omkring Struer Havn vil i de kommende år forvandles til en levende og pulserende perle. Den nye bydel hedder Stævnen og vil indeholde fem forskellige kvarterer, der på hver sin måde understøtter kultur, boligforhold og erhverv.
Navnet er inspireret af områdets fysiske form, der strækker sig ud i Limfjorden som stævnen på et skib. Det er en tydelig reference til det maritime miljø på havnen, men også en del af bydelens vision om at binde havnen og byen sammen.
Stævnen er i konstant udvikling
Navnet blev vedtaget på et byrådsmøde i juni 2023, og det er et navn, der vakte glæde hos daværende borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen:
– Stævnen er et både unikt og velvalgt navn til en spændende ny bydel. Det er et navn, som ud over at passe til den geografiske form, området har, også har de helt rigtige referencer til det maritime miljø ved havnen.
– Med navnet Stævnen får vi en ny identitet, der også har potentiale for yderligere navngivning af veje, bygninger og andet i samme stil. Nu er “barnet” døbt, og vi ser frem til de kommende års udvikling af bydelen Stævnen, siger han.
Stævnen er i konstant udvikling, så har du gode idéer til området, eller er du investor, så følg med her på hjemmesiden, hvor vi løbende opdaterer med vigtige informationer. Du er også velkommen til at kontakte os.