Gå til hovedindhold

MULIGHEDSSTUDIE FOR STÆVNEN, 2023

I forlængelse af udviklingsplanens vision og hovedgreb er planen blevet suppleret med Mulighedsstudiet i 2023.

Mulighedsstudiet er ikke et udtryk for den endelig plandisponering af Stævnen. Tilsvarende skal de illustrerede bebyggelsestypologier ses som forslag.

Mulighedsstudiet skal således betragtes som et muligt scenarie for udvikling af Stævnen.

Følgende strategier supplerer de oprindelige intentioner fra Udviklingsplanen og giver et helstøbt billede af en potentiel plandisponering for Stævnen.

Du kan læse Mulighedsstudiet 2023 her

Byen til vandet

I forlængelse af Udviklingsplanens vision om at være tæt på vandet orienteres størstedelen af byggefelterne mod vandet for at skabe en moderne havnebydel.

Kvartersdannelse

Stævnen skal udvikles med selvstændige bykvarterer. Hver med sin egen identitet, så man opnår en mangfoldig bydel med et differentieret udbud af boligtyper, som kan udvikles etapevis.

Infrastruktur

En mulig ny stamvej kan blive bindeledet mellem Struer Midtby og Stævnen og den primære vejadgang til området. Stamvejen giver adgang til mindre boligveje og muliggør samtidigt havnerelateret kørsel. Infrastrukturen planlægges, så den kan sikre adgang til Stævnen i fremtidens stormfloder og potentielt kan indeholde busforbindelser i takt med udviklingen.

Placering og udformning af stamvejen er ikke endelig og kræver politisk godkendelse.

Sammenhængende byrum og landskab

De offentlige forbindelser til Stævnen og koblingen til det grønne er vigtige for, at bydelen kan blive en attraktiv bydel for resten af Struer. Promenaden og byrummene langs havnen giver mulighed for at skabe samspil på tværs af bassinet. Den ny grønne kile skal kobles til KulturØEN (området for udviklingen af den maritime kulturarv på Gl. Havn) og skaber en grøn forbindelse til områdets naturarealer.

Udviklingsplanen 2020

Med udviklingsplanen ’Byen til Fjorden – Udviklingsplan for Struer Havn’ igangsatte Struer Kommune et ambitiøst og langsigtet byudviklingsprojekt.

Transformationen af havnen betyder en markant udvidelse af Struer by, der trækkes tættere på Limfjorden. Det giver mulighed for at tilbyde fjordorienterede aktiviteter og bebyggelser i en ny bydel, der ligger helt ud til vandet. Her kan man leve et rigt og sundt liv med udsyn og adgang til et aktivt vandlandskab og oplevelsesrige grønne kiler.

Udviklingsplanen tager udgangspunkt i en vision om at være tæt på vandet, byen og fællesskaber. Visionspunkterne er forankret i følgende bystrategiske hovedgreb:

  • Byliv skal udvikles med udgangspunkt i det eksisterende liv og skal fremover give mulighed for, at eksisterende aktiviteter fortsat kan finde sted, samtidigt med at der vil komme nye boliger.
  • Kulturforbindelsen er en vigtig akse som binder an til Midtbyplanens eksisterende kulturelle rygrad og kobler byen med Stævnen.
  • Den blå promenade er en forbindelse langs vandet, der forbinder Marinaen med Stævnen.
  • Den grønne struktur sikrer en grøn karakter, som skaber en sammenhæng til den eksisterende grønne rekreative struktur.

Du kan læse hele udviklingsplanen her